Председница Основног суда у Новом Саду судија Тамара Радовић, дана 02.11.2022. године састала се са председницом Основног суда у Суботици судијом Розалијом Тумбас, чланом радне групе за праћење примене Јединственог програма решавања старих предмета у Републици Србији, а поводом остварености циљева предвиђених Програмом решавања старих предмета Основног суда у Новом Саду за 2022. годину.

Анализом Извештаја о раду суда за период од 01.01.-31.10.2022. године закључује се да је овај суд на дан 31.10.2022. године остварио све циљеве у задатим материјама који су постављени појединачним програмом овог суда за решавање старих предмета, чему је допринело примењивање мера у складу са Програмом, а пре свега праћење решавања старих предмета од стране председника суда и судске управе.

Председница овог суда судија Тамара Радовић је тим поводом истакла да су овакви резултати одлични, да се може очекивати да ће појачани напори судија и појединачни програми решавања старих предмета по судијама, те очекивани избор нових судија у наредном периоду довести до повећања броја решених старих предмета на нивоу суда као целине.