Дана 06.06.2022. године одржана је обука на тему „Малолетници као учиниоци кривичних дела и малолетна лица као оштећена кривичним делом“ коју је организовала Правосудна академија са циљем упознавања полазника са разлозима доношења новог Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и заштити малолетних лица у кривичном поступку. Током обуке обрађене су материјалне и процесне одредбе постојећег Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица, указано је на проблеме у примени Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица кроз случајеве из праксе, а урађен је и осврт на то како је ова материја регулисана у Европској конвенцији о људским правима.

Предавачи на овој обуци били су др Милан Шкулић, професор Правног факултета Универзитета у Београду и судија Уставног суда, др Ивана Стевановић, директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања и чланица Савета за права детета Владе Републике Србије и др Драган Обрадовић, судија Вишег суда у Ваљеву.

Обуци су присуствовали представници Основног суда  у Новом Саду - судије мр Сања Берак, Даниела Вемић и Милијана Ташин, секретар суда Нина Јевић и судијски сарадници Татјана Мисирача, Бранислава Десница, Марта Курјачки, Марија Јанковић, Милена Радисављевић, Андреја Беднарик Герла, Јована Драгић и Снежана Жмукић.

Служба за информисање Основног суда у Новом Саду