Симулацијом суђења у нашем суду успешно је окончан први циклус стручне праксе студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду. Студенти су у оквиру првог циклуса пратили суђења на Одељењу радних спорова, анализирали су поступак и праксу са судијом-ментором Слободанком Милић Жабаљац, чиме је, на обострано задовољство, уз прегршт лепих утисака, реализован први у низу планираних циклуса ове врсте у оквиру Протокола о сарадњи.

Студенти који су учествовали у пракси истакли су да им је задовољство што су били део ове сарадње, да им је драго што су имали прилику да виде како радни спорови изгледају у пракси, да постављају питања и разјасне недоумице. Неки од студената изразили су жељу да након завршеног правног факултета дођу у суд као приправници ради оспособљавања за полагање правосудног испита.

Судија Слободанка Милић Жабаљац, под чијим менторством су били студенти, истакла је да јој је било задовољство да ради са добро припремљеним и посвећеним студентима треће године Правног факултета Универзитета у Новом Саду, који су показали заинтересованост за заједнички рад, наводећи да је оваква сарадња обострано корисна јер студенти кроз њу виде примену права, а суд добија нове визије и нову енергију.

Служба за информисање Основног суда у Новом Саду