Основни суд у Новом Саду предузима сталне активности како би унапредио комуникацију и односе са грађанима и медијима, са циљем да представи и приближи свој рад грађанима и општој јавности. Тако је дана 04.05.2022. године, у организацији Правосудне академије, одржана обука о начинима и методима усавршавања комуникације и односа између судова и медија  - „Односи са јавношћу и комуникација - Основна обука за портпароле судова“. Обуку су похађали Руководилац Службе за информисање нашег суда - судија Ивана Карапанцић, као и чланови Службе за информисање - судијски помоћници Снежана Жмукић и Милица Пупић, те портпароли суда Светлана Антонијевић Иванић и Свјетлана Радовановић.

Знања стечена на овој обуци су од великог значаја за грађане јер се кроз реализацију оваквих обука унапређује начин комуникације суда и јавности, подиже се свест и одговорност запослених у суду о важности пружања могућности грађанима да од суда добију тачне и правовремене информације о темама за које постоји њихово интересовање, те се добијају конкретни методи како то постићи.

Обука је присутнима пружила нова знања о основним елементима успешне комуникације, кључним активностима потребним за спровођење комуникације између судова, јавности и медија, као и знања за осмишљавање стратегије за унапређење отвореног и транспарентног рада суда.

Предавач на обуци била је Мирјана Голубовић, начелница Одељења за посебна знања и вештине Правосудне академије.

Више о овој Обуци, можете сазнати и на сајту Правосудне академије, на линку - https://www.pars.rs/sr/aktuelno/aktuelno/2196-ns-odnosi-sa-javnoscu-osnovna-obuka-portparola-sudova

Извор појединих фотографија – сајт Правосудне академије, извор осталих фотографија -  Служба за информисање.

 

Служба за информисање Основног суда у Новом Саду