Председница Основног суда у Новом Саду, судија Тамара Радовић састала се са директором Правосудне академије Ненадом Вујићем. Састанку су присуствовали судија Соња Видaновић и Љуба Слијепчевић, руководилац канцеларије Правосудне академије у Новом Саду, као и секретар Основног суда у Новом Саду Нина Јевић.

Тема састанка је била интензивирање сарадње Правосудне академије и Основног суда у Новом Саду, као другог по величини суда у Републици Србији, а у склопу активности Правосудне академије која између осталог организује и спроводи стручне обуке и усавршавање судија и судског особља, а све у циљу побољшања услова и што већег унапређења рада правосуђа.

Направљен је договор о будућим активностима за 2022. годину у склопу којег ће, између осталог, већ у априлу бити реализована обука према водичу за професионалну и успешну сарадњу судова са јавношћу. Наведене активности подржане су од стране председника Апелационог суда у Новом Саду, мр Дарка Тадића и председника Вишег суда у Новом Саду, Мирослава Алимпића.

 

 

Служба за информисање Основног суда у Новом Саду