Секретар Основног суда у Новом Саду је Нина Јевић Королија

Нина Јевић је рођена дана 14.08.1992. године у Сремској Митровици, а дипломирала је током 2016. године на Правном факултету у Новом Саду, на општем смеру. Током 2017. године завршила је  мастер студије на истом факултету и одбранила завршни рад на тему -  ,,Накнада неимовинске штете због претрпљеног страха.“ Након завршеног факултета, обављала је послове судијског приправника у Основном суду у Новом Саду, где је на свим судским одељењима израђивала нацрте судских одлука – пресуда и решења, присуствовала је расправама и пратила суђења, упознавала се са важећим прописима и актуелном судском праксом, те је помагала судијама у обављању свих пратећих послова. Поред наведеног, током приправничког стажа, учествовала је и у симулацијама суђења, где је прошла кроз улоге свих учесника у судском поступку - вештака, сведока, пуномоћника и судије.

Након положеног правосудног испита, распоређена је на Одељење за радне спорове Основног суда у Новом Саду, као судијски помоћник, да би потом почев од дана 09.11.2021. године, почела да обавља послове секретара Основног суда у Новом Саду.

У својој каријери учествовала је на многим семинарима, конференцијама, панелима и вебинарима у оквиру којих је унапредила своја знања и стручна искуства. Као једне од значајнијих обука за посао који данас обавља, била је учесник Обуке за унапређење управљања судовима и предметима. Између осталих, учествовала је и на Конференцији ,,Иновације у јавној управи – питање избора?“, као и на Панелима ,,Подршка по мери“ и ,,Не окрећи главу – шта свако од нас ради да спречи насиље?“ у склопу пројекта „Насиље је увек изолација“. Поред наведеног, била је учесник вебинара „Мобинг – спречавање и заштита од злостављања на раду“, „Вештине комуникације у пословном окружењу“, „Дискриминација пред органима јавне власти“, „Безбедност и здравље на раду“, ,,Примена Закона о спречавању корупције“, „Јавне набавке иновација – иновација за партнерство“, „Прописи и процедуре у области запошљавања државних службеника“, „Преговарање и решавање конфликата“, све у организацији  Националне академије за јавну управу.