Биографија председника Основног суда у Новом Саду –  судије Тамаре Радовић

 

Тамара Радовић рођена је дана 10.09.1970. године у Врбасу. Правни факултет Универзитета у Новом Саду завршила је 1998. године, те је исте године засновала радни однос у Општинском суду у Новом Саду на радном месту – судијски приправник. Правосудни испит положила је дана 29.03.2001. године у Београду, те је исте године почела да обавља послове стручног сарадника у Општинском суду у Новом Саду, најпре у оставинском одељењу, потом у одељењу истраге, те у првостепеном кривичном одељењу. Као стручни сарадник у наведеним одељењима, стекла је знања и искуства у припреми и обради предмета, проучавању правних питања, раду са странкама и писању нацрта судских одлука.

Тамара Радовић је за судију Општинског суда у Бачкој Паланци изабрана током 2005. године, где је радила као истражни судија и судија у првостепеном кривичном одељењу, те је почев од 2008. године, функцију судије наставила да врши у Општинском суду у Новом Саду (данашњи Основни суд у Новом Саду) као судија у првостепеном кривичном одељењу. Током 2013. године, судија Тамара Радовић је изабрана за судију Вишег суда у Новом Саду где је, све до ступања на функцију председника Основног суда у Новом Саду, радила као судија у првостепеном кривичном одељењу.

Судија Тамара Радовић је у својој досадашњој каријери похађала мноштво стручних семинара и поседује бројне сертификате којима је унапређивала своја знања и свој стручни рад. Поседује Лиценцу за суђење у предметима са малолетним учиниоцима кривичних дела и у предметима из области насиља у породици. У свом професиналном раду активно је учествовала на саветовањима из области кривичног права, те је на Саветовању на Златибору учествовала као коаутор стручног рада на тему „Припремно рочиште – норма и пракса“.

Судија Тамара Радовић је и члан Испитног одбора за полагање правосудног испита Покрајинског Секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - за предмет Привредно право.