ПочетнаСаопштења за јавностО одржаном главном претресу у предмету који се води против окр. Ненада Чанка

О одржаном главном претресу у предмету који се води против окр. Ненада Чанка

У предмету који се води пред овим судом  по оптужном предлогу Основног јавног тужилаштва у Новом Саду против окривљеног Ненада Чанка, због кривичног дела насилничко понашање из чл. 344. став 2. у вези става 1. КЗ-а, данас је одржан главни претрес на ком су изведени докази саслушањем окр. Ненада Чанка, сведока оштећених Лешановић Павла, Каришик Бојана и  сведокиње Масловар Алисе.

Окривљени, изјашњавајући се на оптужбу, није признао кривично дело које му је оптужним предлогом стављено на терет додајући да, како је навео: „Признаје оно што је урадио“.

У уводном излагању окривљени се осврнуо на понашање оштећеног Павла Лешановића за које је рекао: „Да такво понашање, као што је било понашање тзв. оштећеног Лешановић Павла, никада у животу није доживео“, стављајући акценат да је предметни поступак политички исконструисан и да се исти води против његовог политичког убеђења.

Следећи главни претрес у овом предмету заказан је за 03.06.2014. у 11 часова, за када су позвани ради саслушања остали предложени сведоци.